Het assortiment

Bij Appeltje - Eitje zijn de producten verser dan in de supermarkt omdat ze rechtstreeks van de boerderij naar de boerderijautomaat gebracht worden. De keten is daarmee aanzienlijk korter wat de kwaliteit, smaak en houdbaarheid ten goede komt. 

Vrije uitloop Eieren

De witte eieren zijn afkomstig van kippen die  beschikken over een overdekte uitloop en een vrije uitloop naar buiten (weiland). De eieren worden binnen een dag geraapt, gesorteerd, verpakt en in de automaat gelegd. Kakelvers dus!

Scharrelplus eieren

De bruine eieren zijn van kippen die de hele dag overdekt kunnen scharrelen. Er is zelfs speelmateriaal aanwezig waarmee zij zich kunnen vermaken. De scharreleieren zijn net zo vers als de vrije uitloop eieren, namelijk maar 1 dag oud.

Appels en
peren

Het hardfruit, zoals bijvoorbeeld de Elstar appel, Conference peer en Doyenne du Comice peer, komen uit de boomgaarden van de Betuwe. Meteen na de oogst wordt het fruit zorgvuldig opgeslagen zodat de appels en peren lekker en knapperig blijven. 

ambachtelijke kaas

De kazen zijn gemaakt van rauwe melk van onze eigen koeien die in de zomer zoveel mogelijk naar buiten mogen. De authentieke smaak van deze 'kaas van de boerderij' verschilt daarmee gedurende het jaar.

Diverse Fruitsappen

Puur sap zonder toegevoegde ingrediënten is gezond en erg lekker. Appelsap vormt de basis en om het extra lekker te maken wordt het sap van peren, aardbeien, frambozen of kersen toegevoegd. Verkrijgbaar in diverse hoeveelheden en lang houdbaar.

Gestoofde peren

Ze smelten op de tong, de gestoofde peren  volgens Oma's recept! De oma van Sven heeft haar recept opgeschreven waarmee de Gieser Wildeman peren en Doyenne du Comice peren zijn gestoofd. Eet smakelijk!

Gezonde Walnoten

Rondom de boerderij van Sven groeien sterke notenbomen. Ieder jaar is er een rijkelijke oogst. De walnoten worden gewassen en gedroogd en per 400 gram verpakt voor Appeltje - Eitje. Een handje noten per dag is erg gezond dus laat het u smaken.

Fruit van
het seizoen

In de zomer zijn er aardbeien, kersen, frambozen en pruimen verkrijgbaar. Afhankelijk van wanneer het oogstmoment plaatsvindt zullen deze vruchten ook bij Appeltje - Eitje verkrijgbaar zijn. 

Cadeau
pakketten

Een verjaardag, vader/moederdag, op ziekenbezoek of als bedankje. Het cadeaupakket is passend voor iedere gelegenheid. Het pakket bestaat voornamelijk uit fruitsappen. Liever iets anders of meerdere pakketten als relatiegeschenk nodig? Stuur ons dan een bericht